Dashcam, Dashboard camera of Auto camera kopen?

Een dashcam, ook wel dashboard camera of auto camera genoemd, is een camera die op de voorruit of het dashboard van de auto wordt gemonteerd. De dashcam neemt alles op wat de bestuurder ziet tijdens het rijden met de auto. Een dashcam begint automatisch met filmen wanneer de auto wordt gestart en slaat alle beelden op een SD kaart op. De dashcam filmt gewoon door wanneer de SD kaart vol is doordat de oudste beelden automatisch worden verwijderd.

Een dashcam kan erg handig zijn bij de schuldbepaling van aanrijdingen of andere situaties op de weg. Het rijden met een dashboard camera kan dan ook een voordeel zijn t.o.v. andere weggebruikers. Daarom wordt in veel landen - bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk - bij het gebruik van een dashcam al een korting op de premie van de autoverzekering gegeven. In andere landen - bijvoorbeeld Rusland en Zuid-Korea - is het gebruik van een dashcam zelfs verplicht. In die landen is verzekeringsfraude, oplichting en corruptie hiervan meestal de oorzaak.


Dashcams met Wifi, GPS, LCD scherm en Dual Dashcams

Er zijn erg veel verschillende dashcams op de markt, allemaal met andere specificaties. Vóór de aanschaf van een dashcam is het handig de wensen op een rijtje te hebben. Zo zijn er dashcams verkrijgbaar met Wifi, GPS, groot- en klein (of géén) LCD scherm en dashcams met 2 camera's (Dual of 2CH dashcams). Navigeer naar de betreffende categorie om wat meer informatie over deze type dashcams te lezen.


Dashboard camera kopen bij Foto Vos

Sindskort kunt u bij Foto Vos ook Dashcams bestellen. We hebben een fysieke winkel waar u de producten kunt bekijken en we geven u de nodige informatie voor de juiste Dashcam in uw auto. We kennen onze producten door en door en kunnen (bijna) alles uit voorraad leveren. Nog niet helemaal zeker weke dashcam u moet kiezen, óf gewoon onze kennis even testen? Neem voor advies of vragen gerust contact met ons op:
- Via de mail info@fotovos.com (24/7, antwoord meestal binnen een uur)
- Via de Chat (ma/vr tussen 09.00u en 18.00u
- Via de telefoon 0541 - 520000
- Via Watsapp 06-22649995


Let op!

Dashcams zijn niet in elk land toegestaan. Het filmen met een dashcam in onder andere Portugal, Oostenrijk en Luxemburg zijn ten strengste verboden en kan hoge boetes opleveren. Ook in Duitsland is het filmen met een dashboard camera sinds kort niet meer toegestaan, zo heeft een Duitse rechter onlangs bepaald.

Kijk op de website van de ANWB voor een toelichting op de regels van andere Europese landen.

 

 

 

 

© 2012 - 2024 Foto Vos | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel